Lunile de vară iulie și august, cu cele mai caniculare zile sunt greu de suportat și cum nu toată lumea apelează la aparatele de aer condiționat, mai există câteva variante pentru a-ți răcori casa.
Este recomandat să-ți aerisești bine casa la primele ore ale dimineții, când te poți bucura de aerul proaspăt și răcoros de afară. Apoi, jaluzelele trebuie trase, mai ales la ferestrele orientate spre răsărit sau spre apus. Seara, după ce apune soarele și calul de căldură s-a mai diminuat, poți deschide larg ferestrele să te bucuri de aer proaspăt.
Electronicele care emană căldură trebuie oprite, în special în cazul în care nu le folosești pe timpul zilei (televizorul, calculatorul).
Montează un ventilator mare în camera în care stai cel mai mult și pune în dreptul lui, pe un scaun înalt, un bol cu multe cuburi de gheață. Curentul de aer se va răci de la gheață și va răcori întreaga încăpere în câteva minute.
Înlocuiește becurile incandescente, care emană căldură, cu becuri moderne, cu lumină rece.
Evită să folosești să gătești la aragaz sau la cuptor în timpul zilei. Încearcă să îți faci timp pentru gătit, seara, când atmosfera de afară se mai răcorește.
Folosește cearșafurile din bumbac de culori deschise, precum galben pal sau verde mentă. De asemenea, o pernă cu efect de răcire este o soluție bună pentru a elimina excesul de căldură și a avea un somn liniștitor.
Investește într-o izolație bună, care să respingă căldura soarelui pe timpul verii și să păstreze căldura în interior pe timpul iernii și montează jaluzele exterioare din lemn sau copertine pentru ferestre, astfel încât soarele să nu mai bată direct în geamuri și să încingă sticla. În casă va fi umbră și mult mai răcoare!
Discussion about this post