Sprijinul financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie, poate fi accesat, anunță Costin Răsăuțeanu, liderul grupului consilierilor municipali PSD, într-o postare pe pagina de socializare.
Cererile pentru acordarea sprijinului financiar se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din Str. Unirii nr. 104.
Pentru acordarea sprijinului, beneficiarii trebuie să îndeplinească trei condiții: domiciliul stabil pe raza municipiului Constanţa de cel puțin 1 an, diagnosticarea cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist ( n.r. nu neapărat psihiatru) și un venit net pe membru de familie (sau persoană singură) sub 5000 de lei, în ultima lună.
Suma care acoperă minim 15 ședințe de terapie.
„Dacă vrem să salvăm vieți și să prevenim bolile grave, asigurând astfel în viitor o comunitate sănătoasă, fericită și productivă, trebuie să sprijinim constănțenii de toate vârstele care au nevoie de suport psihoterapeutic. PSD va rămâne întotdeauna alături de oameni si de nevoile lor! Este important să acționăm urgent a combate efectele dezastruoase pe care le are depresia netratată asupra stării emoţionale şi fizice, asupra familiei şi comunităţii. Ca urmare a multiplelor consecinţe asupra sănătăţii psihice şi fizice, depresia afectează nivelul de educație, productivitatea muncii şi potențialul de câștig, crescând șomajul și cheltuielile sociale. Depresia NU este un moft, este o boală cruntă, invizibilă”, susține Costin Răsăuțeanu.
Potrivit liderului grupului consilierilor municipali PSD, ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie. Numărul este în creştere, de la an la an, recentele evenimente precum pademia, războiul din Ucraina sau chiar creșterea inflației, reprezentând factori de multiplicare şi de agravare a cazurilor.
„Prin identificarea şi tratamentul depresiei, prin psihoterapie, combatem efectele depresiei, care sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc.”, a adăugat Costin Răsăuțeanu.
Proiectul este o inițiativă a grupului consilierilor PSD. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Constanța la sfârșitul lunii ianuarie.
„Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” este o premieră la nivel național, Constanța fiind singurul municipiu care acordă sprijin financiar pentru tratarea depresiei și prevenirea efectelor negative ale acesteia.
Discussion about this post