Festin culinar în stațiunea Mamaia! Peşte prăjit, umplut sau la cuptor, fructe de mare pescuite din mările și oceanele lumii pregătite după rețete internationale: toate acestea au putut fi văzute şi degustate la festivalul Peştelui Durabil românesc.
Evenimentul s-a desfășurat în stațiunea Mamaia și după numărul mare de vizitatori s-a dovedit a fi un real succes. Bucătarii de renume din întreagă țară i-au ademenit pe turiști cu rețete tradiționale dar și cu preparate sofisicate cu pește și fructe de mare. Midiile de Marea Negară au fost gatite în diferite feluri: supe, în sos de vin sau pane, toate au fost la mare căutare
„Am pregătit o supă de midii, rețetă proprie. Inițial era o rețetă franșuzească, se servea cu cartofi dar până la urmă am dres-o cu mujdeiul lipovenesc, am adaptat-o și am adus-o mai aproape de zona noastră, de Marea Neagră. Avem midii în sos de vin roșu, cu legume din abundență puțin spicy . Am pus și suflet, dar și un ingredient secret.”, a declarat un bucătar.
La mare căutare au fost însă și delicatesele din pește. Caracatița, calamarul sau tentaculele de crab de Camchatca au încantat papilele gustative ale turiștilor.
„Avem aici tentacule crab de Camchatca, vongole din Marea Neagră, baby caracatiță, calamari, din alte mări. Midiile sunt de la noi. ” a transmis un alt bucătar.
Organizatorii evenimentului spun că astfel de festivaluri organizate la finalul verii, chiar începutul toamnei pe litoral ar putea prelungi sezonul estival până după 15 septembrie și ar atrage un număr mai mare de turiști, inclusiv după începerea anului scolar.
Suntem fericiți că pentru a treia oară suntem gazde la acest festival de artă culinară. Anul acesta s-au înscris echipe din 9 țări. Este o demonstrație de artă culinară, se prezintă tehnici de gătire dar și o competiție foarte serioasă și este extrem de benefic pentru industria horeca că astfel de evenimente să se întâmple cât mai des.” a transmis Iulian Tenie, organizatorul evenimentului.
La finalul festivalului cele mai bune preparate și cei mai desăvârșiți bucătari au fost premiați.
Discussion about this post