Toate cele trei Patronate ce activează în Constanța – Mamaia s-au reunit astăzi în ședința de lucru comună, pentru a stabili și redacta un material comun, ce reunește și reprezintă punctele de vedere și solicitările operatorilor hotelieri, HORECA si de agrement din stațiune, cu privire la Propunerea pentru noul PUZ al stațiunii Mamaia, aflat în dezbatere acum, informează reprezentanții Asociației Patronale RESTO Constanța.
Hotelierii și operatorii de restaurante, plaje și agrement, reuniți în Organizatia Patronală Constanța – Mamaia, Asociatia Patronala RESTO Constanta și Patronatul MAREA – au venit cu idei, propuneri, solicitări, opinii legate de unde și cum trebuie să se dezvolte infrastructura în stațiune, transportul public și fluidizarea generală în trafic, agrementul, accesibilitatea, parcările, spațiile verzi etc, pentru corecta, dezvoltare a Stațiunii Mamaia și pentru siguranța, confortul și accesibilitatea turiștilor.
Patronatele vor prelungirea traseului Telegondolei Mamaia: de la City Park, până la Butoaie
Invitat la întâlnire, Președintele OMD Constanta-Mamaia, George Mandila, a făcut o informare privind planurile generale ale Primăriei Constanța cu privire la stațiune, iar cei prezenți și-au putut exprima și părerile critice cuvenite pentru unele deficiențe și sincope în privința abordării stațiunii Mamaia.
„Citeam un articol, zilele acestea, despre o propunere de eliminare a Telegondolei din stațiune ….! Nu știu cine putea propune așa ceva și mă bucur ca materialul comun pe care l-am discutat și redactat astăzi va cere și va susține Prelungirea traseului Telegondolei Mamaia, cu începere de la Mall, trecere peste Lac și Sat Vacanță și continuare până la zona Butoaie Mamaia! Doar spre informare, Telegondola Mamaia a vândut peste 700.000 bilete în perioada 2020-2023 (din care 2 ani au fost de pandemie!) și a adus venituri consistente, ca dividende, acționarului sau, Primăria Constanța, deci bugetului local!! În plus, peste 4 milioane de lei achitate ca taxe și impozite bugetului de stat! Și cum să desființăm una din cele maxim 3 atracții publice actuale ale stațiunii?”, a declarat Corina Martin, președintele RESTO.
Totodată, a mai transmis că materialul pe care îl va depune luni, 29, iulie, împreună cu celelalte patronate, mai include amenajarea a cel puțin 2 parcări pentru autocare și microbuze turistice, amenajarea de spații verzi ample, limitarea direcției de construire ansambluri rezidențiale, amenajarea de toalete publice, crearea infrastructurii necesare utilizării Lacului Siutghiol pentru exploatare turistică, amenajarea de parcări subterane și supraterane, instalarea de centre de informare turistică digitalizată, construcția de pasarele de acces, crearea infrastructurii pentru investii în centre de asistență medicală, stimularea investițiilor în mini Spa uri si centre de wellness și în construcția unui centru de agrement acvatic tip Therme, repoziționarea politicii de management a deșeurilor, susținerea construcției de piscine – chiar și încălzite, dezvoltarea pachetului de servicii publice și de menținere a siguranței, dezvoltarea rețelei de circulație cu biciclete și trotinete electrice, pentru a promova mobilitatea ecologică etc.
„Adăugăm faptul ca am luat în calcul, în considerentele noastre, accesibilitatea constănțenilor către stațiune, decongestionarea traficului rutier și propuneri de atragere a constănțenilor către terasele, restaurantele și atracțiile din stațiune. Depunem luni, împreună, Materialul complet de amendamente și ne vom asigura ca îl vom susține inclusiv în ședințele de Consiliu Local. Părere, opiniile, cerințele și nevoile investitorilor din HORECA locală trebuie să conteze și să convingă consilierii locali și județeni în voturile cărora vor sta dezvoltarea și viitorul stațiunii Mamaia și a orașului Constanța – pe care îl dorim și destinație turistică de 12 luni pe an”, a mai spus Corina Martin.