Diferite organe sau părți din carnea porcului sacrificat sunt utilizate ca remedii în tratarea unor maladii ale omului sau animalelor, în practici magice de vindecare a unor boli atribuite deochiului, spiritelor malefice, ca adjuvant în vrăji și farmece, ca și pentru „repararea” morților-strigoi, se mentionează pe site-ul crestinortodox.ro.
Despre ficatul porcului se spune că este bun pentru vindecarea anemiei sau a lipsei poftei de mâncare.
Sângele animalului, amestecat cu mei și lăsat să se usuce, este bun pentru afumat copiii când se sperie sau când au guturai.
De asemenea, părul de porc se păstrează și cu el se afumă copiii atunci când se crede că sunt deochiați. Cu el se afumă și adăposturile vitelor, pentru a le proteja de atacul animalelor sălbatice.
Untura de la porcul negru este utilizată în vrăji, în descântece și pentru prepararea unor leacuri. De asemenea, ea se folosește și pentru tratarea unor boli ale porcilor, oilor și vițeilor.
Grăsimea de porc se folosește pentru calmarea durerilor reumatice, cu ea ungându-se membrele corpului afectate de boală.
Copitele animalului sunt căutate de vrăjitoare pentru a le utiliza în practici de magie neagră, de legat căsătoriile, de despărțire a cuplurilor și multe altele.