Am sperat cu toții că începând cu vara acestui an, pandemia nu își va mai face așa mult simțită prezența. Am sperat că situația va deveni endemică. Cu toții realizăm că virusul va continua să facă parte din viața noastră, dar încet, încet, poate el va înceta să mai pună o presiune atât mare pe oameni și pe sistemul medical.
Cu toate acestea, cazurile de COVID 19 cresc din nou. Dar nu vă faceți griji, industria farmaceutică nu doarme! Marile grupuri farmaceutice se întrec care să inventeze mai repede pastila minune anti covid.
Primul pas a fost făcut de ceva timp deja și iată că pastila există și se pare că va avea un preț mult mai mic decât vaccinurile actuale. Ea ar putea fi vândută în țările sărace, cum ar fi anumite zone din Africa, unde rata de vaccinare este în jur de 3%. Iată că speranța reapare!
Paxlovid, desi nu este singura pastilă anti covid, este cel mai recent tratament COVID-19, care a făcut furori în presă. El poate fi folosit pentru orice persoană cu vârsta de peste 12 ani.
Pastila este ușor de distribuit, ea poate fi luată de acasă, astfel nemaifiind nevoiți să stăm la cozi interminabile pentru o doză de vaccin.
Medicamentele funcționează cel mai bine dacă sunt luate imediat ce apar simptomele, cel mai indicat ar fi în primele cinci zile, iar pacienții trebuie să fie siguri că au coronavirus. Potrivit yalemedicine.org, se pare ca participanții (toți nevaccinați) cărora li s-a administrat Paxlovid au avut cu 89% mai puține șanse de a dezvolta o boală severă și de a deceda. Cât despre efectele Paxlovid împotriva Omicron, aceeasi sursa ne informează că studiile clinice ale Paxlovid au avut loc înainte ca Omicron să devină predominant, dar Pfizer spune că medicamentul funcționează. Trei studii de laborator susțin acest lucru – două dintre aceste studii au fost efectuate de Pfizer, în timp ce al treilea a fost realizat de Pfizer în parteneriat cu Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai.
Dacă acest tratamentul „antiviral” ar deveni disponibil la nivel global, ar putea reduce semnificativ răspândirea virusului, iar sistemele de sănătate s-ar putea echilibra, ba chiar am putea spera la o redresare economică.
Discussion about this post